Samarbejde og videndele med kollegaer

Hvordan kan jeg dele min nye viden med mine kollegaer?

(Eksamensspørgsmål)
Mange kender ikke de forskellige værktøjer, så først og fremmest tænker jeg, at mange undervisere har brug for et overblik over de forskellige digitale teknologier og deres anvendelsesmuligheder. I forhold at møde behovet for overblik, giver det god mening at dele viden via hjemmesider, blogs og wikis.


Derefter kan det give mening at se filmklip, hvor de forskellige funktioner gennemgås.


For at sikre samarbejdet kollegaer i mellem kan det være fordelagtige, at man som underviserteam udarbejder Wikis, hvor den enkelte lærer kan tilføje nye anvendelsesmuligheder og praksiseksempler til inspiration til hinanden.


Derefter har mange undervisere behov for at tænke didaktik på en ny måde, hvilket den e-didaktiske model kan hjælpe os til. Det kan give mening at anvende denne model i fælles forberedelse af undervisning, hvor der anvendes digitale teknologier.


Afslutningsvis er det dog nødvendigt at formidle mundtligt til kollegaer, hvilke fordele der kan være ved at anvende de forskellige teknologier. Det skyldes, at mange ikke har tid eller interesse i at sætte sig ind i det, hvis det fx bare kommer som information på en mail eller et link. Det kunne fx være på en pædagogisk dag, hvor man også i praksis kan arbejde med en særlig teknologi og gennem den e-didaktiske model gøre sig refleksioner over et undervisningsforløb. Man kan eventuelt have endnu en pædagogisk dag, hvor man i den mellemliggende periode har kunne afprøve sit digitale undervisningsforløb, hvorefter man kan reflektere over det sammen. Derefter kan man henvise til relevante hjemmesider, blogs og wikis, til de undervisere der er nysgerrige på dette emne.

Kommentarer

Populære opslag